Vrije tijd op maat

Wat?

Vind je niet wat je zoekt tussen ons aanbod van activiteiten? Geen probleem: onze vrijetijdstrajectbegeleiders helpen je in hun zoektocht naar een geschikte vrijetijdsbesteding.

Voor wie?

  • Ben je tussen 0 en 65 jaar?
  • Heb je een handicap of een vermoeden van een handicap?
  • Woon je thuis, begeleid of beschermd? Of maak je gebruik van Diensten Inclusieve Ondersteuning (DIO)?
→ Dan kan KVG je helpen met het invullen van je vrije tijd.

Wat kost dit?

Ben je lid van KVG? Dan is deze dienst volledig gratis. Ben je nog geen lid van KVG? Dan vragen we je wel om lid te worden.

Hoe?

  • Een vrijetijdswerker komt bij je langs om kennis te maken.
  • Samen met de vrijetijdswerker bespreek je jouw interesses en mogelijkheden. Ook ouders of begeleiders betrekken we bij dit gesprek.
  • We maken samen een stappenplan op om aan je noden te kunnen voldoen.
  • We gaan samen op zoek naar een vrijetijdsbesteding. We zoeken organisaties of mensen die een antwoord kunnen bieden op jouw vraag.
  • Vond je een leuke vrijetijdsactiviteit, maar ga je bijvoorbeeld niet graag alleen naar de activiteit? Of heb je hulp nodig bij het aanleren van de weg? Wij ondersteunen je nog bij eventuele vragen of moeilijkheden tot alles vlot verloopt.
zeilen

Enkele voorbeelden

Ellen is 35 jaar en zit in een rolstoel. Ze vertelt ons dat het haar droom is tafeltennis te kunnen spelen in een reguliere club. Na enkele telefoontjes maken we een afspraak bij een reguliere tafeltennisclub en kan Ellen gaan tafeltennissen. Een paar weken later lukt het haar al aardig. Ze is nu lid van de club en gaat wekelijks trainen.
koken-3
Lien is een zelfstandige, blinde vrouw van 22 jaar. Ze is een actieve jonge vrouw die graag aan sport doet. Ze vroeg hulp aan ons om samen op zoek te gaan naar een geschikte sport. Intussen gaat Lien naar de yogales. Ze wordt thuis opgehaald en weer afgezet door de lesgever en ook tijdens de les wordt rekening gehouden met de handicap van Lien.
Yaro is een jongen van 10 jaar. Hij heeft een verstandelijke handicap. Na een kennismakingsgesprek, samen met zijn moeder, wil Yaro graag muziekles volgen en gaan voetballen. Ondertussen kan Yaro al prachtig op zijn gitaar spelen en voetbalt hij elke woensdagnamiddag.
oost-vlaanderen-g-sportdag
De mama van Bart (35) las over onze dienst in Handiscoop. Bart had op dat moment geen bezigheden. Bart is een rustige jongen die graag op een rustige manier wilt ontspannen in zijn vrije tijd. Via de vrijetijdstrajectbegeleiding vonden we een schaakclub waar Bart naartoe kon. Na enkele maanden belt mama Christiane ons opnieuw op: “De schaakclub is het mooiste cadeau dat Bart sinds lange tijd gekregen heeft. Bedankt!”
Marleen is een vrouw van 56 jaar met een fysieke handicap. Vroeger was ze een zeer actieve vrouw. Acht jaar geleden kwam ze in een rolstoel terecht. Ze meldde zich aan om haar vrije momenten mee te helpen invullen. We gingen op zoek. Marleen schreef zich in voor een watersportdag. Ze ging zeilen, kajakken en waterskiën. Ze belde ons na het weekend enthousiast op en zei: “Dit was de mooiste dag sinds ik in mijn rolstoel zit!”
antwerpen-de-vrijetijd-schildert
Lieve (27) heeft autisme en wil graag badmintonnen of basketten. Ze geeft aan dat ze graag wil aansluiten bij mensen die haar aanvaarden en die vriendelijk voor haar zijn. De vrijetijdstrajectbegeleider vond een club waar ze mocht gaan badmintonnen en ging de eerste keer mee naar de club. Ondertussen gaat Lieve al een aantal maanden badmintonnen.

Heb je interesse?

Neem contact op met de vrijetijdswerker uit je regio:

Bjorn De Waele

Stafmedewerker vrije tijd Antwerpen-Mechelen

Bjorn.dewaele@kvg.be 03 235 85 57

Elien De Vlieghere

Stafmedewerker vrije tijd Oost-Vlaanderen

elien.devlieghere@kvg.be 09 227 34 41

Liese Van Loy

Stafmedewerker vrije tijd Turnhout

liese.vanloy@kvg.be 014 40 33 63

Lien De Wit

Stafmedewerker vrije tijd Vlaams-Brabant

lien.dewit@kvg.be 016 23 51 61

Hannelore Dewil

Stafmedewerker vereniging & vrije tijd Limburg

hannelore.dewil@kvg.be 011 23 22 04

Theme by Anders Norén